Centralni teren na teniskom turniru u Rimu do 2026. dobija pokretni krov

Kapacitet centralnog terena u Rimu sa pokretnim krovom biće 12.500

21.05.2023. 18:45
  • Podijeli:
centralni_teren_rim-646a4aa018e2e.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Organizatori teniskog Otvorenog prvenstva Italije u Rimu objavili su da će do 2026. godine izgraditi pokretni krov, kako se mečevi ne bi prekidali i odlagali zbog kiše, saopšteno je danas, prenosi AP.

"Krov stiže. Odobren je plan izvodljivosti i to će biti futuristički projekat, koji će učiniti centralni teren Foro Italika upotrebljivim tokom čitave godine", izjavio je jedan od organizatora Vito Kocoli.

AP podsjeća da je polufinale Otvorenog prvenstva Italije u muškoj konkurenciji između Rusa Danila Medvedeva i Grka Stefanosa Cicipasa u subotu bilo prekinuto na četiri i po sata zbog kiše, a da je finale u ženskoj konkurenciji počelo sinić poslije 23 časa.

Današnje finale između Medvedeva i Danca Holgera Runea kasnilo je zbog lošeg vremena sa početkom više od 90 minuta. 

Kapacitet centralnog terena u Rimu sa pokretnim krovom biće 12.500.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()