Bivši svjetski broj jedan optužio Nadala za stare trikove i laži

Dobro ga poznaje

08.05.2024. 08:00
  • Podijeli:
nadal-661ff2fcaac66.webp Foto: AP Photo/Dita Alangkara

Nakon što je propustio prethodna četiri Grand Slam turnira, Rafael Nadal u aprilu se ponovno vratio na zemlju.

Legendarni španski teniser (38) odigrao je dva meča u Barceloni, kada ga je zaustavio Alex de Minaur, dok je u Madridu poražen u osmini finala od Jirija Lehečke.

No, kada je riječ o Nadalu, teniska javnost već duže vrijeme nagađa hoće li veteran zaigrati na Roland Garrosu, turniru kojeg je osvojio rekordnih 14 puta. Posljednji trofej na Grand slamu u Parizu Španac je digao prije dvije godine.

Ovogodišnji nastup mu je upitan zbog problema s ozljedama, ali Andy Roddick - bivši svjetski broj jedan i osvajač US Opena iz 2003. - smatra da Nadal ne govori istinu u izjavama.

"Na početku turnira u Madridu govorio je: "Ako se budem osjećao fizički ovako kao što se osjećam sad, ne znam hoću li igrati na Roland Garrosu".

Ne vjerujem u to, mislim da je on majstor u izjavama u kojima daje mala obećanja, a onda isporučuje velike rezultate.

Na vrhuncu njegove karijere, ulazio bi u prvu rundu Roland Garrosa protiv, recimo, 70. igrača svijeta i govorio bi: "Ne znam, ovaj meč može otići na obje strane", prepričao je 41-godišnji Amerikanac u podcastu "Served with Andy Roddick".

Potom je dodao:

"Ne vjerujem u to. Iskreno mislim da uvijek ide sa sigurnim izjavama: "Ovo bi moglo poći po zlu, potrudit ću se da to ne bude tako i dat ću sve od sebe", rekao je Roddick, prenose Sportske novosti.

Ovogodišnji Roland Garros na rasporedu je od 20. maja do 9. juna.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()