Autoritativno: Nole na tri koraka do istorije

Kada dođe vrijeme grend slema, Novak se pretvara u mašinu koja melje sve pred sobom

04.06.2023. 16:41
  • Podijeli:
Novak Đoković_Thibault Camus AP Tanjug-647c97e985bb5.webp Foto: Thibault Camus / AP / Tanjug

Srpski as Novak Đoković napravio je još jedan korak ka podvigu koji bi ga dodatno učvrstio na teniskom pijedestalu.

Nole se u autoritativnom stilu plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa te mu još samo tri pobjede nedostaju za rekordnu, 23. recku.

Đoković dijeli rekord sa Rafaelom Nadalom, obojica su po 22 puta osvajali grend slemove. A ode li u Parizu do kraja, u jednoj od najvažnijih kategorija će se osamostaliti na vrhu.

Na putu do trona Huan Pablo Variljas nije bio dostojna prepreka. Peruanac je pregažen u tri seta, bilo je 6:3, 6:2, 6:2.

Sljedeći Novakov rival biće Karen Hačanov, koji je eliminisao Lorenca Sonega.

Šljaka nije omiljena Đokovićeva podloga. I, kako godine prolaze, sve teže joj se prilagođava.

Tako je bilo i ove sezone, o čemu svjedoče skromni nastupi u Monte Karlu, Banjaluci, Rimu...

Pa ipak, kada dođe vrijeme grend slema, Novak se pretvara u mašinu koja melje sve pred sobom.

Na startu 2023. se prošetao do trona na Australijan Openu, a sada je na dobrom putu da podigne još jedan pehar na najvećim smotrama.

Podatak da je danas "vezao" devetu grend slem pobjedu bez izgubljenog seta, jasno pokazuje Đokovićevu dominaciju.

I sve to u trenucima kada mnogi "stručnjaci" govore kako nije u najboljoj formi.

A novinari spremni da iznova i iznova ispaljuju "otrovne strelice" ka Novaku, analiziraju svaki njegov korak, na terenu i van njega.

I, kao što je mnogo puta napisano, što više dušebrižnici pljuju po Đokoviću, on im vraća trijumfima, rekordima, peharima...

Pravu formu je uhvatio u pravo vrijeme, poslavši svim izazivačima jasnu poruku.

Zato nikoga neće iznenaditi ako Đoković u Rafinom dvorištu ode do kraja i po ko zna koji put prepravi istorijske almanahe "bijelog sporta". 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()