Andrey Rublev je drugi finalista turnira u Šangaju

Rus je bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova

14.10.2023. 17:23
  • Podijeli:
Andrey Rublev finale foto Dejan Rakita:PIXSELL-6445405b34612.webp Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Andrey Rublev je drugi finalista turnira u Šangaju i u nedjelju u 10.30 sati uz direktan prenos na Sport klubu 1 igraće za titulu protiv Poljaka Huberta Hurkacza.

Rus je bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova 7:6(9:7), 6:3. Bio je to odličan meč do sredine drugog seta, ali se onda Dimitrov “ugasio“ i Rublev je stigao do svog šestog finala ove godine.

U prvom setu nije bilo brejka sve do 11. gema. Tada je Rublev oduzeo servis Dimitrovu, ali je već u narednom gemu Bugarin uzvratio istom mjerom.

Ušlo se u uzbudljiv taj-brejk u kojem je Rublev sve vrijeme vodio, ali je Grigor stizao. Imao je čak na 7:6 Bugarin i set loptu. Međutim, Andrey se spasio odličnim servisom, a onda sa još dva poena poveo 1:0 u setovima.

Djelovalo je u prvi mah da to nije uticalo na Dimitrova, jer je odmah napravio brejk na startu drugog dijela i poveo 2:0. Međutim, onda je uslijedio potpuni raspad u igri Bugarina. Samo je stao, a Rublev je sa pet vezanih gemova otišao na 5:2 i time praktično ovjerio mesto u finalu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()