Alkaraz otkrio šta bi volio da ima od Đokovića, Nadala i Federera

Upitan je i šta bi volio da ima od svakog igrača iz „velike trojke“

10.01.2024. 10:55
  • Podijeli:
Carlos Alcaraz US Open-64fc2a4413685.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Carlos Alcaraz sa ozbiljnim ambicijama ulazi u novu sezonu, gdje bi trebalo da bude glavna prijetnja Novaku Đokoviću, pogotovo na Grand slamovima i ostalim velikim turnirima, ali i u borbi za prvo mjesto na ATP listi.

“Trenutno smatram da sam otprilike na 70-75 posto svog potencijala, još mnogo je tu prostora za napredak. Tenis mi je dobar, ali mentalno i fizički moram da se poboljšam, to je osnova svega. Imam samo 20 godina i još mogu mnogo da se poboljšam. Tenis se konstantno mijenja, moram da se prilagođavam i da evoluiram“, rekao je Alcaraz.

Upitan je i šta bi volio da ima od svakog igrača iz „velike trojke“.

“Oni imaju bolje udarce od mene. Od Federera vjerovatno eleganciju u igri i kretanje, Đokovićeve ritern i bekend, a Nadalovu mentalnu snagu. Zato oni i jesu igrači kakvi jesu, uvijek su željeli još više i zato su osvajali najveće turnire na svijetu toliko godina.”

Cilja i olimpijsku medalju.

“Grand slam turniri i mastersi su prioriteti, ali iznad svih su Olimpijske igre – to je moj san, bilo bi genijalno kada bih osvojio medalju u Parizu, to mi je glavni cilj. Ako bih birao slam, to bi bio trofej na Roland Garrosu, tu su tradicionalno pehare dizali brojni Španci“, zaključuje Alcaraz.

Australian open počinje 14. januara, a Alcaraz na njemu ne brani niti jedan ATP bod.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()