Alkaraz iznio veliku želju: Volio bih da nadmašim Đokovića

Drugi igrač planete eliminisan je u ranoj fazi mastersa u Parizu, tako da sada ima dosta vremena da se pripremi za ATP Finale u Torinu

03.11.2023. 13:15
  • Podijeli:
Đoković - Alkaraz 1_Profimedia-64b38ef86a459.webp Foto: Profimedia

Španski teniser Karlos Alkaraz pokazao je da može mnogo i vjeruje da će u budućnosti tek praviti dobre rezultate.

Drugi igrač planete eliminisan je u ranoj fazi mastersa u Parizu, tako da sada ima dosta vremena da se pripremi za ATP Finale u Torinu.

Alkaraz je dao intervju za italijansku "La Stampu" i na početku razgovora osvrnuo se na bližu budućnost.

"Ako moram da biram, rekao bih pobjeda na Završnom mastersu, ali dvije stvari idu ruku pod ruku: ako postignem dobar rezultat u Torinu, imam šanse da ponovo postanem broj jedan. Finalni turnir je sjajan. Nažalost, propustio sam 2022. Zaista želim da budem tamo, da sebi dam šansu", rekao je Alkaraz.

Španac pamti pobjedu na Vimbldonu, kada je u finalu bio bolji od Novaka Đokovića.

"Promijenila mi je život sa sportske tačke gledišta. Čak i za one koji ne znaju ništa o tenisu, ovaj turnir je najvažniji. Kao ličnost, isti sam. Moj tim i ja smo na jasnom putu koji moramo da slijedimo", poručio je Alkaraz.

Alkaraz puca na rekorde koje drži "velika trojka", naročito na onaj u broju sedmica na vrhu ATP liste. Njega drži Novak sa 397 sedmica na čelu karavana.

"Ništa nije nemoguće. U životu se sve može poboljšati. Prije ili kasnije, ne znam kada, doći će neko ko će ih pobijediti. Ta tri velikana su svakako promijenila način na koji gledamo na tenis, kako za gledaoce, tako i za nas igrače. Imati ih kao reference je pozitivno za sve", kaže Alkaraz.

"Mislim da je najkomplikovanije osvojiti isti Slem mnogo puta, kao što je Rafa na Rolan Garosu 14 puta. Što se mene tiče, volio bih da premašim broj nedjelja kao broj jedan. Održavanje istog nivoa tokom toliko godina je ogroman poduhvat", zaključio je Karlos.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()