Alcaraz: Olimpijske igre su mi važnije od Roland Garrosa

Osvajač US Opena (2022. godina) i Wimbledona (2023. godina) će braniti trofej namijenjen pobjedniku ovog turnira

14.02.2024. 09:35
  • Podijeli:
carlos alcaraz reuters-65ae3fe12277f.webp Foto: Reuters

Španski teniser Carlos Alcaraz rekao je da bi, kada bi mogao da bira, više volio osvojiti zlato na Olimpijskim igrama nego na Roland Garrosu ove godine.

“Ako bih morao da biram, ove godine bih više volio da osvojim olimpijsko zlato nego Roland Garros”, rekao je Alcaraz pred početak turnira u Buenos Airesu.

Osvajač US Opena (2022. godina) i Wimbledona (2023. godina) će braniti trofej namijenjen pobjedniku ovog turnira.

“Bio je to nevjerovatan turnir za mene i zato sam želio da se vratim i ove godine”, rekao je drugi teniser svijeta i dodao da se osjeća fizički dobro.

Alcaraz će turnir u Buenos Airesu početi u drugom kolu, a protivnik će mu biti pobjednik duela u kojem se sastaju Peruanac Juan Pablo Varillas i Argentinac Camilo Carabelli.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()