Svi žele da učestvuju: Odabran ogroman broj volontera za Olimlpijske igre

. Proces provjere još nije završen, navodi organizacioni komitet.

22.03.2024. 19:22
  • Podijeli:
profimedia-0626666846 olimpijske igre 2024 pariz-649c07b197ff0.webp Foto: Profimedia

Pariz će se osloniti na 45.000 odabranih volontera za Olimpijske i Paraolimpijske igre ovog ljeta, saopštio je organizacioni komitet.

U saopštenju se navodi da će 30.000 ljudi pomagati tokom Olimpijskih, a 15.000 tokom Paraolimpijskih igara.

Oko 20 odsto volontera dolazi iz stranih zemalja nakon što su odabrani među 300.000 kandidata. Proces provjere još nije završen, navodi organizacioni komitet.

Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine bilo je angažovano 70.000 volontera, dok je Tokio planirao da ih bude 110.000 prije pandemije kovid 19.

"Broj volontera angažovanih za Igre u Parizu 2024. godine u skladu je sa našim potrebama i našim projektom, s ciljem da volonterima damo pravu misiju i učinimo da se osjećaju korisnim", navodi se u saopštenju.

Program za volontere počinje sutra njihovim okupljanjem u pariskoj areni "Defens", prezentacijom koju će održati predsjednik organizacionog komiteta Toni Estanguet i otkrivanjem uniformi koje će oni nositi tokom Igara.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()