SP: Slovenija nadigrala Iran, Portugalija bolja od Brazila

Slovenci su odigrali izuzetno kvalitetan meč protiv izabranika Veselina Vujovića, rukometaša Irana

18.01.2023. 17:10
  • Podijeli:
slovenija_sp-63c819e118d79.webp Foto: Tanjug

Rukometaši Slovenije nadigrali su Saudijsku Arabiju i Poljsku, stigli su do druge faze takmičenja, a nisu klonuli duhom poslije poraza od Francuske. Slovenci su na startu druge faze nadigrali Iran sa 38:21 (20:9), pa sada imaju četiri, dok je Iran i dalje bez bodova.

Najefikasniji u sastavu Slovenije, bili su Makuc, Vlah i Janc sa po pet, odnosno Dolenac, Mahovček i Novak sa po tri gola. Kod Irana, Orei i Hedari su postigli po četiri.

Slovenci su odigrali izuzetno kvalitetan meč protiv izabranika Veselina Vujovića, rukometaša Irana. Kontrolisali su dešavanja na parketu, dobili prvo poluvrijeme sa 20:9, a zatim su bez problema priveli utakmicu kraju.

U narednoj rundi, Slovenija će odmjeriti snage sa selekcijom Španije, a ovaj meč je na programu 20. januara. U svakom slučaju, važno je naglasiti da su Slovenci ostali u igri za osvajanje jednog od dva mjesta koja vode u četvrtfinale, a nalaze se u grupi sa Španijom, Fancuskom, Crnom Gorom, Iranom i Poljskom, piše SK.

Snage su odmjerili Portugalija i Brazil, selekcije koje se nalaze u grupi sa Švedskom, Islandom, Mađarskom i Zelenortskim Ostrvima. Slavila je posle velike borbe i neizvjesne završnice, selekcija Portugalije sa 28:27 (12:11). Portugalija sada ima četiri, dok je Brazil ostao na dva boda.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()