SP: Francuska jača od Crne Gore, Pariz i dalje cilj

Izabranici Zorana Roganovića parirali su jednoj od najboljih selekcija na planeti do sredine prvog poluvremena

18.01.2023. 19:48
  • Podijeli:
crnagora_sp-63c83ef8d6cf7.webp Foto: Reuters

Rukometaši Crne Gore poraženi su od Francuske na startu druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu sa 35:24 (16:13). Francuska trenutno ima šest, Crna Gora je ostala na dva, dok je Slovenija posle pobede nad Iranom stigla do četvrtog boda.

Prevagu na trasu Francuske, doneli su Ričardson sa deset golova, dok su po tri postigli Lene, Mae i Nai, Na drugoj strani, prednjačio je Božović sa šest golova.

Crna Gora ne sme da klone duhom iako je u ovom momentu plasman u četvrtfinale miljama daleko. Plasman među osam najboljih je bio od velikog značaja jer je garantovao mesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu.

Međutim, u nastavku šampionata Crna Gora mora da odigra izuzetno jako i odgovorno protiv Poljske i Slovenije, kao i kasnije u borbama za konačni plasman, jer će plasman na Svetskom prvenstvo odlučivati o tome ko će biti u kvalifikacijama za mesto na Igrama u Parizu, a linija će se definitivno spuštati.

Izabranici Zorana Roganovića parirali su jednoj od najboljih selekcija na planeti do sredine prvog poluvremena, kada je Francuska uspela da pobegne na 9:5, a nedugo zatim i na 16:11. Crna Gora se trudila da stigne do egala, ali je na kraju prvog poluvremena, Francuska vodila sa 16:13, a veliku pomoć je dobila i od igrača Crne Gore, koji su propustili da realizuju dva sedmerca, uz nekoliko zicera….

Raspoloženi za igru u napadu u sastavu Francuske, bili su Ričardson sa četiri, odnosno Mae i Fabregas sa po tri gola. Kod Crne Gore, Miloš Božović je postigao četiri, Mirko Radović i Božidar Anđelić po dva gola, piše SK.

U nastavku meča, Francuska je vrlo brzo ponovo uspela da stekne prednost od pet golova – 19:14 i bilo je jasno da će Crna Gora morati da odigra vrhunski u oba smera kako bi stigla do pozitivnog rezultata, protiv selekcije o čijim kvalitetima i uspesima je izlišno trošiti rečiti.

Sve dileme oko pobednika rešene su vrlo brzo je je Francuska nastavila da igra u jakom ritmu, evidentno je bilo da igrače Crne Gore muče promašaji iz prvog poluvremena, Francuska je pobegla na 23:16, a zatim mirno privela meč kraju.

 U narednoj rundi, Crna Gora igra protiv Poljske, dok će Francuska odmeriti snage sa selekcijom Irana. U prvom meču grupe, Slovenija je nadigrala Iran sa 38:21

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()