Slavna Benfica u banjalučkom hramu sporta

Rukometašice Borca su poražene sa 12 golova razlike, a utakmica će ostati upamćena po fantastičnoj atmosferi

04.12.2022. 17:18
  • Podijeli:

Rukometašice portugalske Benfice pobjedile su u dvorani Borik ekipu banjalučkog Borca u prvoj utakmici trećeg kola EHF Evropskog kupa za žene rezultatom 22:34.

Ova utakmica ostaće upamćena po fantastičnoj atmosferi u banjalučkom hramu sporta, kakva na ženskom rukometu nije vođena decenijama.

Dio atmosfere sa utakmice pogledajte u video prilozima.

Krajem prošlog vijeka tribine banjalučkog hrama sporta punile su košarkašice Mladog Krajišnika predvođene legendarnom Slađanom Golić, a sada je više od 2.000 gledalaca došlo da podrži “osice”.

Mlade banjalučke rukometašice nikada u životu nisu igrale nošene pjesmom navijača, pa je postojala mala bojazan da bi se mogao desiti kontraefekat.

Ipak, solidno su krenule i držale priključak za Portugalkama koje u svojim redovima imaju daleko iskusnije igračice poput Ukrajinke Viktorije Boršenko prekaljene igračice koja je godinama igrala Ligu šampiona.

Kako je meč odmicao Portugalke su izgledale sve moćnije i uvećavale prednost. Djevojke Nikole Bijelića teško su uspijevale da pronađu put do gola jer su Jovana Novakopvić na liniji, te krilne igračice bile potpuno odsječene.

Milana Railić je bila najraspoloženija u redovima domaćih i već u prvih petnaestak minuta upisala je četiri pogotka, piše Glas Srpske.

Na golu je sasvim solidna bila Dragana Vukosavljević koja je u jednom periodu držala svoj tim u igrim, da bi pri rezultatu 4:7 Benfika počela da se odljepljuje.

Stisle su Portugalke dodatno u odbrani i natjerale Borac da pravi više tehničkih grešaka, pa su iz kontri i polukontri postigle dosta lakih golova.

Na kraja prvog poluvremena na semaforu je pisalo 10:18 nakon što je Konstanca Sekveira postigla gol direktno iz deveterca po isteku vremena.

U nastavku meča dodatno je do izražaja došao kvalitet i bolja fizička sprema gošći koje su u laganom ritmu stigle do razlike koja im garantuje miran revanš.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()