Senzacija: Rukometaši Slovenije pobijedili Dansku

Pobjeda nakon 24 godine

23.01.2024. 19:50
  • Podijeli:
slovenija danska reuters-65b00974a6d70.webp Foto: Reuters

Rukometna reprezentacija Slovenije savladala je Dansku rezultatom 28:25 u posljednjem kolu druge faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Svjetski prvaci su već prije utakmice sa Slovenijom osigurali plasman u polufinale, ali su Slovenci velikom pobjedom i remijem Portugalaca protiv Nizozemske skočili na treće mjesto i osigurali put do Kolna i borbe za peto mjesto.

Na kraju je slavila Slovenija 28:25, pobijedivši Dansku prvi put u posljednje 24 godine.

Najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Horžen sa šest golova, dok se na drugoj strani istakao Jorgensen sa istim brojem pogodaka.

To znači da će u petak igrati meč za peto mjesto protiv trećeplasiraneg iz druge grupe, a to mogu biti Njemačka, Austrija ili Mađarska.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()