Rukometašice BiH u Cazinu dočekuju Grčku: Mogu li Zmajice do prve pobjede u kvalifikacijama?

Iz RSBiH su potvrdili da je za ovaj duel osiguran direktan TV prijenos

27.02.2024. 16:12
  • Podijeli:
rukometasice_BIH_foto_RukometniSavez Cropped-652651ee50b95.webp Foto: Rukometni savez BiH

Nakon tri i po mjeseca ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024.

Izabranice selektora Adnana Bašića sutra (srijeda) od 19 sati u Cazinu dočekuju selekciju Grčke u meču 3. kola, a susret 4. kola protiv istog rivala igra se 3. marta u 16. sati u Kozaniju.

Iz RSBiH su potvrdili da je za ovaj duel osiguran direktan TV prijenos.

Nakon dva kola u grupi 1 naša selekcija je bez bodova, te je u prva dva kola upisala isto toliko poraza.

Naše rukometašice su poražene od Rumunije u gostima (18:49) i Hrvatske na domaćem terenu (17:31). I Grčka je u prva dva kola upisala dva poraza.

Na Evropsko prvenstvo plasirat će se po dvije najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, te četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Evropsko prvenstvo će se igrati od 28. novembra do 15. decembra igrati u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj.

Prvo mjesto na tabeli dijele Rumunija i Hrvatska, koje imaju po dvije pobjede i po maksimalna četiri boda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()