Rukometaši BiH saznali protivnika u baražu za Svjetsko prvenstvo

Utakmice na rasporedu u maju

27.01.2024. 15:40
  • Podijeli:
rukometna reprezentacija bih reuters-65a19ef415bf5.webp Foto: Reuters

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je saznala protivnika u baražu za Svjetsko prvenstvo 2025. godine.

Izabranici Irfana Smajlagića će igrati dvomeč protiv selekcije Portugala.

Generalno gledano, naša selekcija je imala sreće u žrijebu s obzirom da su joj ostali potencijalni protivnici bili Slovenija, Mađarska, Austrija, Island, Nizozemska, Španija, Crna Gora, Češka, Poljska i Sjeverna Makedonija.

Portugalci su na Euru koji je još uvijek u toku prošli u drugu grupnu fazu, a na kraju su zauzeli sedmo mjesto.

Utakmice baraža su na rasporedu u periodu od 8. do 12. maja ove godine. Prvi meč igrat ćemo u gostima, a revanš je na našem terenu.

Svjetsko prvenstvo 2025. godine bit će odigrano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()