Nikola Prce među kandidatima za selektora reprezentacije BiH

Nakon što je raskinut ugovor sa Irfanom Smajlagićem

28.02.2024. 11:28
  • Podijeli:
nikola-prce-foto-dpa-pixsell.jpg

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je ostala bez selektora, nakon što je sporazumno raskinut ugovor sa Irfanom Smajlagićem. U igri je nekoliko imena, a među njima je i bivši reprezentativac naše zemlje Nikola Prce.

Prce trenutno u kosovskoj Besi Famgas obavlja funkciju trenera, a i igrača.

U dresu reprezentacije BiH ukupno je odigrao 120 utakmica, te je postigao 445 pogodaka. Ostavio je ogroman pečat u bh. sportu, kako među navijačima, tako i među sportskim radnicima, te običnim ljudima. Uvijek je igrao srcem za reprezentaciju i davao maksimum.

Od svog prvog pojavljivanja u najdražem dresu bio je autoritet na parketu, kao i izvan njega.

Kako piše Sport1, RSBiH neće raspisivati konkurs, ali će razmotriti širu listu kandidata i obaviti razgovor sa više trenera, kako bi saslušali i vidjeli njihove planove.

Osim Prcea, kandidati za selektorsku poziciju su i Damir Doborac, Toni Čolina, Žarko Pejović, Kasim Kamenica i Dragan Marković (odveo našu reprezentaciju na SP u Katar).

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()