Ludnica u Kelnu: Njemačka uz dosta muke savladala Island

Panceri su večeras u Kelnu, uz veliku podršku sa tribina, savladali Island sa 26:24

18.01.2024. 22:22
  • Podijeli:
rukomet_njemačka_island_pixsell -65a9967559b18.webp Foto: Pixsell

Rukometna reprezentacija Njemačke ostvarila je pobjedu u prvom meču drugog kruga Evropskog prvenstva kojem su domaćini.

Panceri su večeras u Kelnu, uz veliku podršku sa tribina, savladali Island sa 26:24.

Islanđani su bolje ušli u utakmicu, u tri navrata imali su plus dva (0:2, 1:3, 2:4 i 3:5), ali su domaći onda dodali gas i preuzeli vodstvo. Na poluvremenu su imali gol prednosti (11:10).

U nastavku smo gledali zanimljiv meč sa mnogo uzbuđenja, a ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Maksimalna prednost Nijemaca iznosila je dva gola i nikako nisu uspijevali da slome rivala, koji je u posljednje dvije minute imao dva sedmerca za izjednačenje.

Ipak, golman Wolff je oba puta sačuvao mrežu, a njegovi saigrači realizovali su jedan napada za plus dva (25:23).

Pravoj ludnici svjedočili smo u finišu. Island je na 45 sekundi do kraja stigao na gol zaostatka, Nijemci su imali igrača manje, komplikovali su, ali su uspjeli šest sekundi do kraja stići do gola za konačnih 26:24.

Knorr je bio nejefikasniji u pobjedničkom timu sa šest golova, dok je isti učinak kod poraženih imao Smarason.

Rezultati - Grupa 2

Mađarska - Austrija 29:30
Francuska - Hrvatska 34:32
Njemačka - Island 26:24

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()