Island savladao Hrvatsku, golman Gustavsson začarao mrežu i poslao Vatrene kući

Hrvatska je loše ušla u drugo poluvrijeme te je u prvih šest minuta postigla samo jedan pogodak

22.01.2024. 17:22
  • Podijeli:
hrvatska_island_pixsell-65ae96300df63.webp Foto: Pixsell

U trećem kolu skupine I Evropskog rukometnog prvenstva Hrvatska je odmjerila snage sa Islandom, a meč je završen pobjedom Islanđana rezultatom 35:30.

Na početku su veoma brzo postigla tri pogotka, Island je poveo, Hrvatska se brzo vratila.

Nakon toga serija Hrvatske 3:0 golovima Srne, Duvnjaka i Šošatrića. Golman Mandić je na početku bio izuzetno raspoložen te je upisao dvije bitne odbrane u kratkom periodu. Hrvati polovinom prvog dijela idu čak i do četiri pogotka prednosti, ali se Islanđani brzo vraćaju.

Igralo su u naletima sa obje strane, a do potpunog izjednačenja i minimalnog vodstva Islanđani su stigli u 18. minuti. Razbranio se i islandski golman, a u finišu prvog dijela Island je poveo sa dva gola prednosti Vidarssona i Palmarssona.

No, odmah su se izabranici Gorana Perkovca vratili u igru golovima Cindrića, a na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Hrvatske 18:16.

Hrvatska je loše ušla u drugo poluvrijeme te je u prvih šest minuta postigla samo jedan pogodak, a Islanđani su poveli sa 19:21. U 50. minuti Island stiže do čak četiri gola prednosti koja je rasla do kraja susreta. Igra Vatrenih se potpuno raspala, a na golu Islanda je briljirao Bjorgvin Pall Gustavsson sa 13 odbrana.

Bjarki Mar Elisson postigao je osam golova, a Rickhardsson i Palmarsson po šest.  Kod Hrvatske Marin Jelinić je bio najefikasniji sa šest pogodaka.

Hrvatska je ovim porazom izgubila šansu za prolazak u polufinale te su mnogo brže nego što je bilo očekivano završili nastup na ovom Evropskom prvenstvu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()