Danska savladala Švedsku i zakoračila u polufinale

Veliki skandinavski derbi

19.01.2024. 22:14
  • Podijeli:
danska švedska reuters-65aae61a3571d.webp Foto: Reuters

Spektakl u Hamburgu: Danska savladala Švedsku i zakoračila u polufinale


Skandinavski derbi u 3. kolu drugog kruga Evropskog prvenstva odigran je u Hamburgu, a Danska je u još jednom spektaklu slavila sa 28:27 i na taj način napravili veliki korak ka plasmanu u polufinale.

Gol za gol igralo se sve do drugog dijela prvog poluvremena. Tada Danci prave seriju od 4:0, Šveđani ne postižu gol gotovo osam minuta, što je prva ozbiljnija prednost jednog rivala (16:12). Ipak, Švedi do poluvremena uspijevaju ublažiti zaostatak - 15:17.

Na ovaranju drugog dijela Hansen i društvo ponovo odlaze do plus četiri (19:15, 20:16), ali nedugo potom Šveđani smanjuju na gol zaostatka (20:21).

 

Na nešto više od pet minuta do kraja Danci su otišli na četiri gola prednosti (28:24), ali ni tu nije bio kraj uzbuđenjima.

59. minuti Šveđani su imali napad za izjednačenje, ali je Nielsen skinuo zicer. U narednom napadu Magnus Landin pogađa, ali je nakon VAR-a gol poništen (svjetski prvak imao jedno dodavanje viška).

Aktuelni prvak Evrope imao je 17 sekundi do kraja i igrača manje, švedski selektor je odmah zatražio time-out, dogovorena je akcija Bergendahl je pogodio, ali je i prestupio zbog čega je gol poništen. A to je označilo početak slavlja Danaca.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()