Danas na rukometnom Euru: Derbi Hrvatske i Španije, teški zadaci za Srbiju i Crnu Goru

Derbi prvog kola će biti odigran u grupi B gdje će se sastati Hrvatska i Španija

12.01.2024. 09:55
  • Podijeli:
Markur Špil arena rukomet-659fe44ce8bd1.webp Foto: AP Photo/Martin Meissner/Tanjug

Današnjim utakmicama u grupama B i C bit će kompletirano prvo kolo Evropskog prvenstva u rukometu.

Derbi prvog kola će biti odigran u grupi B gdje će se sastati Hrvatska i Španija.

Najjača snaga Hrvatske su iskusni bekovi Luka Cindrić, Igor Karačić i Domagoj Duvnjak, a očekuje se da polako od njih uloge nositelja igre preuzimaju Tin Lučin i Luka Lovre Klarica.

Španija se oslanja na braću Alexa i Daniela Dujshebaeva, ali nikada ne treba zaboraviti da veterani Joan Cañellas i Jorge Maqueda mogu "povući" kad je najpotrebnije. Naravno, jedan od najvećih španskih aduta je i sjajni golman Gonzalo Pérez de Vargas.

U grupi B bit će odigran i susret između Austrije i Rumunije, a Austrijanci predvođeni Nikolom Bilykom imaju ulogu favorita.

U grupi C Srbija i Crna Gora će imati teške zadatke. Srbijanci, koji su došli u izuzetno jakom sastavu, igraju protiv iskusnih Islanđana, dok će Crnogorci odmjeriti snage s Mađarskom.

Svi susreti su u direktnom TV prijenosu na Arena Sportu, a susret Hrvatske i Španije koji počinje u 20:30 sati možete pratiti i u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Današnje utakmice na Euru:

Grupa A

Austrija - Rumunija 18:00

Španija - Hrvatska 20:30

Grupa B

Island - Srbija 18:00

Mađarska - Crna Gora 20:30

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()