Danas na Euru: Veliki derbi prvih favorita za zlato, Slovenci igraju jednu od ključnih utakmica

Današnji program počinje u 15:30 sati utakmicom između Slovenije i Portugala

19.01.2024. 14:25
  • Podijeli:
Njemacka_rukomet_dvorana_foto_X-659e54b774dad.webp Foto: X/@EHFEURO

Danas će na rukometnom Euru biti odigrani susreti drugog kola grupe II, a najviše pažnje privlači duel prvih favorita za zlato, Danske i Švedske.

Današnji program počinje u 15:30 sati utakmicom između Slovenije i Portugala. Obje ekipe imaju po dva boda, te je jasno da ekipa koja trijumfuje ostaje u utrci za polufinale, dok bi poraženoj ekipi u tom slučaju trebalo pravo čudo da igra za medalje.

U 18 sati počinje duel Norveške i Nizozemske, ekipa koje nemaju nijedan bod, a čak i pobjeda im ne ostavlja mnogo šansi za plasman u polufinale. Najgori scenarij za obje selekcije je remi kojim bi praktično obje ispale iz konkurencije za prva dva mjesta.

U 20:30 sati očekuje nas spektakl. Danska i Švedska su prva dva favorita prvenstva i, po svemu sudeći, ovaj duel će odlučiti o prvom mjestu u grupi.

Danci su do sada pokazali najviše, no aktuelni evropski prvaci Šveđani su nas navikli da najbolje igraju u najtežim utakmicama, te nas sasvim sigurno očekuje duel za pamćenje.

Sve utakmice današnjeg programa možete gledati u direktnom televizijskom prijenosu na Arena Sportu.

Današnje utakmice:

Slovenija - Portugal 15:30

Norveška - Nizozemska 18:00

Danska - Švedska 20:30

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()