Četiri kandidata za selektora rukometne reprezentacije BiH

Nakon završenog Evropskog prvenstva i tri poraza sa pozicije glavnog trenera odstupio je Irfan Smajlagić

13.03.2024. 14:50
  • Podijeli:
rukometna reprezentacija bih reuters-65a19ef415bf5.webp Foto: Reuters

Upravni odbor Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine u narednih desetak dana trebao bi donijeti odluku o tome ko će sjesti u upražnjenu selektorsku stolicu seniorske reprezentacije BiH.

Nakon završenog Evropskog prvenstva i tri poraza sa pozicije glavnog trenera odstupio je Irfan Smajlagić.

Prema informacijama N1 u igri za poziciju selektora bh. rukometaša su četiri imena. Radi se o Damiru Doborcu koji je asistirao Smajlagiću, Toniju Čolini, stručnjaku koji je kratko obnašao selektorsku dužnost, te Žarku Pejoviću i Ljubomiru Obradoviću.

Doborac je trenutno trener Gračanice, Čolina radi u Izviđaču, Pejović je selektor U21 selekcije Norveške, a Obradović je nekadašnji selektor muške i ženske reprezentacije Srbije.

U međuvreemenu se od rukometnih Zmajeva oprostio dugogodišnji kapiten Mirsad Terzić.

Novog selektora i bh. rukometaše u maju čeka dvomeč s Portugalom u sklopu baraža za Svjetsko prvenstvo. Zmajevi će 8. maja gostovati u Portugalu, a četiri dana kasnije dočekati Portugalce na domaćem parketu.

Portugal je svoje kvalitete pokazao na Evropskom prvenstvu osvojivši sedmo mjesto.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()