Bh. rukometašice pružile dostojan otpor Grčkoj, ali doživjele treći poraz u kvalifikacijama

Grčka je od samog početka meča nametnula svoj ritam igre te su na poluvrijeme otišle sa plus četiri, bilo je 12:8

28.02.2024. 21:45
  • Podijeli:
rukomet_Zmajice_foto_Savez-65df983ddcaca.webp Foto: Rukometni savez BiH

Ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo poražena u Cazinu od Grčke rezultatom 24:22.

Grčka je od samog početka meča nametnula svoj ritam igre te su na poluvrijeme otišle sa plus četiri, bilo je 12:8.

Drugi dio su otvorile serijom 3:1 i povele 15:9 nakon čega su se naše rukometašice vratile u finišu susreta na minus jedan, bilo je 22:21.

Ipak, snage za potpuni preokret nije bilo te je reprezentacija Grčke na kraju upisala prvu pobjedu u ovoj grupi.

Chatziparasidou je vodila Grčku do pobjede sa osam golova dok su Kerlidi i Stougiannidou dodale po pet, a Kepesidou je imala 12 odbrana.

Na drugoj strani je najbolja bila Kolašinac sa sedam golova dok je Isić dodala šest, a Anica Gudelje je imala 13 odbrana.

Grčka je na trećem mjestu sa pobjedom i dva poraza dok je Bosna i Hercegovina posljednjeplasirana sa tri poraza.

Ove dvije selekcije će već u nedjelju odigrati novi meč, a tada će domaćin biti selekcija Grčke.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()