Prava borba ili revija? Evo pravila za okršaj Tysona i Paula!

“Svi oni koji me kritiziraju zapravo su ljubomorni. Znate li još nekoga ko može prodati 80.000 ulaznica u dobi od 58 godina?!”

02.04.2024. 21:49
  • Podijeli:
majk tajson profimedia-65e9e6cb0d367.webp Foto: Profimedia

Prošlo je 38 godina otkako je Mike Tyson "slomio" Trevora Berbicka i postao najmlađi bokserskii prvak svijeta u historiji teške kategorije. Taj rekord stoji i danas, a "Iron" Mike, unatoč činjenici da ima 58 godina, i dalje je bokserska superzvijezda!

Legendarni Newyorčanin 20. jula nastupit će pred nevjerovatnih 80.000 gledalaca na stadionu Dallas Cowboysa, a protivnik će mu biti preko trideset godina mlađa medijska superzvijezda (i profesionalni boksač) – Jake Paul!

Brzo je Tyson našao odgovor za kritičare koji meč opisuju kao običnu reviju:

“Svi oni koji me kritiziraju zapravo su ljubomorni. Znate li još nekoga ko može prodati 80.000 ulaznica u dobi od 58 godina?!”.

Sad su poznata i pravila koja će vrijediti za ovaj neobičan okršaj:

Na glavama boksera neće biti nikakve zaštitne opreme, iako se takva mogućnost spominjala u medijima. Derek Chisora, veteran teškaša, rekao je da zna “sa sigurnošću” da će se u ovoj borbi koristiti rukavice od 18 unci, daleko veće i teže od onih koje koriste profesionalni bokseri u službenim mečevima.

Novinar Ariel Helwani tvrdi da će borba biti “prava” (šta god to značilo), dok Paul kaže da “nikada ne bi izdao svoje fanove i priredio im egzibicijski meč”.

Runde će trajati dvije minute, a ne tri minute, iako nije navedeno koliko će rundi biti na rasporedu.

Neće biti službenih sudija koji će bodovati meč, kako prenosi “USA Today”, a to praktički znači da će se do pobjede doći samo nokautom, jer će na kraju meča jedini mogući ishod biti neriješen.

Ta su pravila gotovo identična onima koja su korištena u meču između Tysona i Roya Jonesa prije tri i po godine.

Valja napomenuti i da će Tyson morati proći niz ljekarskih pretraga kako bi se organizatori “pokrili” i osigurali da vremešnom borcu ne pozli tokom dvoboja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()