Poznato koliko će Hamilton zarađivati u Ferrariju: Od cifre se vrti u glavi

Prema dostupnim informacijama, on je od Mercedesa prošle sezone dobio 35 miliona, slično bi trebalo da bude i 2024, dok će u Ferrariju od 2025. godine godišnje zarađivati vrtoglavih 100 miliona dolara godišnje

03.02.2024. 07:46
  • Podijeli:
hamilton-lewis-reuters-1666970877278.webp Foto: Reuters

Lewis Hamilton, vozač Formule 1, po završetku sezone 2024 bolid Mercedesa zamijenit će Ferrarijevim, a poznato je koliko će zarađivati u redovima "Scuderije".

Kako je preneo italijanski novinar Giuliano Duchessa, saradnik Correire della Sera i urednik portala Formula 1A.uno, inače jedan od najpouzdanijih “insajdera“ koji prate najbrži cirkus na svijetu, Ferrari je u pregovore sa 39-godišnjim vozačem iz Velike Britanije ušao spreman da ispuni svaku želju koju Hamilton stavi pred njih.

U “Scuderiji“ su željeli da izbjegnu sudbinu nekih ranijih pregovora, kada je dogovor sa Hamiltonom izmicao, ali su se ovog puta u Ferrariju potrudili da Hamiltonu ponude sumu koju nije mogao da odbije.

Prema dostupnim informacijama, on je od Mercedesa prošle sezone dobio 35 miliona, slično bi trebalo da bude i 2024, dok će u Ferrariju od 2025. godine godišnje zarađivati vrtoglavih 100 miliona dolara godišnje.

Tako će prihodovati skoro tri put više u odnosu na period u Mercedesu, a skoro duplo više u odnosu na Maxa Verstappena, vozača Red Bulla i trostukog uzastopnog prvaka sveta.

U Ferrariju, čini se, imaju namjeru da prekinu niz Red Bula i dominaciju Verstappena, pa ne žale sredstava kako bi za volan “konjića“ doveli najbolje što ovaj sport može da pruži.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()