Zlato i bronza za BiH na Specijalnoj olimpijadi u Berlinu

U večernjim satima bronzanu medalju su izborili i reprezentativci BiH u basketu 3×3, savladavši Njemačku u vrlo neizvjesnoj utakmici

25.06.2023. 10:30
  • Podijeli:
Specijalna_olimpijada_BiH_foto_BH TIM SO-6497faf38e2d7.webp Foto: BH TIM SO

Bosanskohercegovačka futsal reprezentacija Specijalne olimpijade osvojila je zlatnu medalju na svjetskim igrama Specijalne olimpijade u Berlinu.

U vrlo neizvjesnoj završnici regularnog dijela utakmice, bosanskohercegovačke futsalerke su izborile produžetke. Nakon dominantno odigranih produžetaka djevojke su izborile zlatnu medalju.

Na svjetskim igrama Specijalne olimpijade futsal se igra u okviru Unified programa. Za bh. reprezentaciju igrale su Ilvana Begović, Anđela Cvjetojević, Amra Omeragić i Zorana Marčeta kao Unified partnerke, te Vesna Mišić, Alisa Kalajdžić, Emira Ismaili, Ajla Huseinović, Dragana Mašić i Amerisa Šarić, kao reprezentativci Specijalne olimpijade.

Treneri ženske futsal reprezentacije su Ivana Vlajić, Asim Topalović i Jasmin Gavranović.

U večernjim satima bronzanu medalju su izborili i reprezentativci BiH u basketu 3×3, savladavši Njemačku u vrlo neizvjesnoj utakmici.

I basket 3×3 se na Igrama u Berlinu igra u okviru Unified programa.

Bronzu su izborili Veljko Dragičević i Nemanja Bratić, kao Unified partneri, te Dražen Kontić, Milomir Vukotić i Mitar Vukotić, kao reprezentativci Specijalne olimpijade BiH.

Treneri basket tima Bosne i Hercegovine su Ognjen Glamočanin i Goran Ninković, saopćio je bh. tim Specijalne olimpijade.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()