VN Bahreina: Nema šale sa Alonsom i Aston Martinom

Vozač Aston Martina je bio najbrži ukupno, ostvarivši vrijeme 1:30.907 minuta. Španac je nekoliko sati ranije bio drugi, iza Serhija Pereza u bolidu Red Bula

03.03.2023. 17:43
  • Podijeli:
Fernando Alonso_Ariel Schalit AP Tanjug-6402223b0f95d.webp Foto: Ariel Schalit / AP / Tanjug

Dvostruki svjetski šampion Formule 1 Fernando Alonso ostvario je najbolje vrijeme na drugom treningu pred prvu trku ovogodišnjeg šampionata, Veliku nagradu Bahreina.

Vozač Aston Martina je bio najbrži ukupno, ostvarivši vrijeme 1:30.907 minuta. Španac je nekoliko sati ranije bio drugi, iza Serhija Pereza u bolidu Red Bula.

Tokom predvečerja na stazi "Sakir" najbliži Alonsu bio je branilac titule Maks Ferstapen, koji je bio 169 hiljaditinki iza, a samo dva hiljadita dijela sekunde sporiji od njega bio je Perez.

Drugi trening je, inače, bio daleko zanimljiviji nego prvi, čemu u prilog idu razlike između vozača - čak 13 ih je bilo unutar jedne sekunde.

Najbolju trojicu slijedio je Šarl Lekler u Ferariju, ispred najprijatnijeg iznenađenja dana, povratnika Nika Hilkenberga iz Hasa, dok je šesti bio drugi vozač Aston Martina Lens Strol.

Sedmo vrijeme imao je vozač Alfa Taurija Pjer Gasli, slijedio ga je sedmostruki svjetski Luis Hamilton, a među prvom desetoricom našli su se i Lando Noris u Meklarenu i pilot Alfa Romea Gvanju Žou.

Treći trening u pustinji vozi se u subotu u 12.30 časova, dok su kvalifikacije zakazane za 16 sati, baš kao i nedjeljna trka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()