Vjerovali ili ne: Mike Tyson i Jake Paul se bore u julu

Bomba iz Amerike

07.03.2024. 15:23
  • Podijeli:
tyson paul-65e9cdf63b5eb.webp Foto: X-com

Bombastična vijest stigla je iz Sjedinjenih Američkih Država: Dogovoren je bokserski meč u kojem će se u julu sastati Mike Tyson i Jake Paul.

Boks meč između Tysona i Paula će biti održan na stadionu NFL ekipe Dallas Cowboysa koji prima 80.000 gledatelja i očekuje se da će biti krcat.

Borbu organizuje Netflix, a prema prvim projekcijama očekuje se da obojica boraca podijele najmanje 100 miliona dolara.

Tyson (56) je nekadašnji svjetski prvak i najpoznatiji nokauter u historiji. U profesionalnoj karijeri od 1985. do 2005. je imao skor od 50 pobjeda i 6 poraza, a u ring se vratio 2020. godine kada je njegova borba protiv još jedne legende Roya Jonesa proglašena neriješenom nakon osam rundi.

Paul (27) se proslavio kao Youtuber, a od 2020. godine je u profesionalnim bokserskim borbama. U deset mečeva upisao je devet pobjeda, a jedini poraz mu je nanio Tommy Fury.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()