Verstappen: Moja budućnost je u Red Bullu, ali nikad se ne zna

Ostavio mogućnost promjene sredine

04.05.2024. 12:52
  • Podijeli:
max verstappen reuters-65e35e1005935.webp Foto: Reuters

Lewis Hamilton trenutno vozi zadnju sezonu za Mercedes, nakon čega odlazi u Ferrari. 

Čelnici Mercedesa stoga aktivno traže vozača koji će zamijeniti britansku zvijezdu, a počelo se spekulirati da će pokušati dovesti aktuelnog prvaka Maxa Verstappena s ugovorom vrijednim čak 150 miliona funti. Verstappen je te glasine komentarisao uoči VN-a Miamija.

"Moja budućnost je s Red Bullom. Da i postoji ponuda od 150 miliona funti, novac neće biti presudan faktor ako odlučim otići. Zadovoljan sam s onim što zarađujem. Ako bih znao da se takmičim za peto ili šesto mjesto, postao bih poprilično čangrizav. Svi znaju da mi je uspjeh na prvom mjestu, a to zna i Toto Wolff. Vjerujem u ovaj projekt i sve uključene u njega, ali u sportu i životu nikad ne znaš što se može dogoditi u budućnosti", rekao je Verstappen.

Podsjetimo, Verstappen vozi za Red Bull još od 2016., a protekle tri godine osvajao je naslove svjetskog prvaka. Aktuelni ugovor mu vrijedi do 2028. godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()