Veliki izazov: Banjalučani ciljaju finalni turnir

"Vjerujem u naš sastav, nadamo se da možemo biti prvi kako bismo na taj način izborili plasman na finalni turnir"

07.02.2023. 11:04
  • Podijeli:
KKI Vrbas-63e2205f953d3.webp Foto: UNA

Košarkaški klub invalida Vrbas od 9. do 11. marta biće domaćin jakog kvalifikacionog turnira Eurocup 1.

Pored Banjalučana, na smotri koja će se održati u dvorani "Borik" nastupiće i Padova Milenijum, London Titans, Keln i "Zmaj" iz Gradačca.

Pobjednik ove grupe izboriće plasman na završno takmičenje koji će se održati u italijanskom Kantuu.

"Uveliko se pripremamo za ovo prestižno takmičenje i vjerujem da ćemo potpuno spremno dočekati naše sportske rivale, ali i druge goste i da ćemo ponovo dobiti visoku ocjenu za organizaciju. Ranije smo dobili čistu desetku za organizaciju kvalifikacionog turnira što nijednom drugom klubu nije uspjelo. Hvala ljudima iz IWBF koji su nam ukazali povjerenje da budemo domaćini, a nije bilo lako dobiti organizaciju i mi smo uspjeli u tome pobijediti jedan Pariz, London..." rekao je predsjednik KKI Vrbas Marinko Umičević.

Za organizaciju ovog turnira u klubu očekuju pomoć i od nadležnih institucija.

"Prije svega se nadamo da će pokrovitelj manifestacije biti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik od koga smo i u ranijem periodu imali značajnu pomoć. Nadamo se podršci Vlade Republike Srpske, odnosno resornog Ministarstva kao i Grada Banjaluka, ali i menadžmenta SC "Borik" i svih zaposlenih u ovoj ustanovi kao što je to bio slučaj i u minulom vremenu", dodao je prvi čovjek kluba.

Aktuelni šampioni BiH i NLB lige imali su dosta uspjeha na ovakvim takmičenjima. Tako su 2018. godini bili prvi na kvalfikacionom turniru "Evrolige 3", a godinu dana kasnije bili su najbolji i kada su bili domaćini kvalifikacionog turnira "Evrolige 2". 

"Sve su to garancije da naš tim i ovog puta može da ostvari identičan rezultat. Tačno je da nas čeka težak ispit, jer ćemo igrati protiv kvalitetnih timova koji imaju i izuzetno bogate budžete. I pored svega toga, vjerujem u naš sastav, nadamo se da možemo biti prvi kako bismo na taj način izborili plasman na finalni turnir", zaključio je Umičević.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()