Vatrena premijera: Banjaja junak, Markez tragičar

Nakon što je u subotu slavio u istorijskom sprintu, adut Dukatija je podvig reprizirao ovog popodneva, u trci u kojoj je tragičar bio Mark Markez

26.03.2023. 16:04
  • Podijeli:
Frančesko Peko Banjaja_Profimedia-64204e63e704e.webp Foto: Profimedia

Aktuelni Moto GP šampion Frančesko Banjaja odradio je savršen premijerni vikend nove sezone.

Nakon što je u subotu slavio u prvom, istorijskom sprintu, adut Dukatija je na pisti Algarve podvig reprizirao ovog popodneva, u trci u kojoj je tragičar bio Mark Markez.

Španac je od starta krenuo oštro, bez pardona, za šta je platio visoku cijenu. U trećem krugu se sudario sa Horhe Martinom koji je nešto kasnije i odustao. Tom prilikom Markez je "pokupio" i domaćeg aduta Migela Oliveiru, te su obojica odustali.

Kasnije se izvinjavao portugalskoj publici, ali slaba je to utjeha za Oliveiru koji je imao dobre šanse da se bori za trijumf i koji je morao u bolnicu, gdje je utvrđeno da nema ozbiljnijih povreda.

To je olakšalo posao popularnom Peku, iako ga je u prvoj polovini trke "mučio" Maverik Vinjales.

No, kako je vrijeme odmicalo, postalo je jasno da Italijan drži stvari pod kontrolom. Prvi svjetski šampion iz akademije čuvenog Valentina Rosija lako je odbio napad, izgradio sekundu prednosti i više se nije ostvrtao.

Vinjales se morao zadovoljiti drugom pozicijom, dok je mjesto na podiumu uzeo i prošlosezonski najbolji "ruki", sjajni Marku Bezeki.

Jedan od heroja bio je i Žoan Zarko, koji je pobijedio u ludoj bici za "kotu četiri", ispred Aleksa Markeza, Breda Bindera, Džeka Milera, Fabija Kvartarara, Aleša Espargara, Aleksa Rinsa...

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()