Uhapšen osumnjičeni za ubistvo iz nehata nakon što je hokejašu prerezao vrat tokom meča

Policija južnog Yorkshirea saopćila je da je u utorak uhapšen osumnjičeni za ubistvo iz nehata jer je utvrđeno da je Johnson preminuo od posljedica smrtonosne povrede vrata

16.11.2023. 10:25
  • Podijeli:
hokej_povreda_foto_TW Cropped-653e31bb9dd39.webp Foto: Twitter/@HockeyPatrol

Britanski mediji potvrdili su da se dogodilo hapšenje muškarca pod sumnjom za ubistvo iz nehata tokom kojeg je stradao hokejaš Adam Johnson.

Krajem oktobra svijet sporta se suočio s jednom od najtragičnijih priča posljednjih godina. Hokejaš Adam Johnson (29) okončao je život na jeziv način nakon što mu je rival prerezao vrat klizaljkom tokom utakmice između Nottinhgam Panthersa i Sheffield Steelersa.

Zastrašujućim scenama je prisustvovalo 8.000 gledalaca u dvorani, a 29-godišnji hokejaš je prevezen u bolnicu gdje je odmah proglašen mrtvim. Utakmica u Sheffieldu nikada nije nastavljena.

Policija južnog Yorkshirea saopćila je da je u utorak uhapšen osumnjičeni za ubistvo iz nehata jer je utvrđeno da je Johnson preminuo od posljedica smrtonosne povrede vrata. Ispostavilo se da je riječ o hokejašu Mattu Petgraveu, koji je zadržan u pritvoru.

"Naša istraga odmah je pokrenuta nakon tragedije i sada provodimo obimne istrage kako bi spojili događaje koji su doveli do gubitka Adama u ovim neviđenim okolnostima", saopćio je glavni nadzornik detektiva Becs Horsfall.

Pošto je dvorana bila ispunjena, a meč bio u direktnom TV prijenosu, igrači obje ekipe odmah su formirali obruč oko Johnsona kako niko ne bi svjedočio zastrašujućim scenama. Dvorana je odmah ispražnjena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()