U Novom Sadu više od 3.000 radnika trčalo uz Dunav

Trkom u Novom Sadu startovala je serija sportsko-poslovnih događaja

06.04.2023. 22:20
  • Podijeli:
AA-20230406-30784370-30784357-SRBIJA_U_NOVOM_SADU_VISE_OD_3000_RADNIKA_TRCALO_UZ_DUNAV-642f299d4a33a.webp Foto: Anadolija

Više od tri hiljade trkača iz 130 kompanija u Srbiji učestvovalo je danas u trci „Ser­bia bu­si­ness run” koja je održana na Sunčanom keju uz Dunav u Novom Sadu. Start i cilj bio je kod ulaza u popularno novosadsko kupalište Štrand, a radnici mnogobrojnih kompanija koje posluju u Srbiji nadmetali su se u trčanju na pet kilometara. 

Uprkos hladnoći i vetru, današnja trka ujedno je bila i najbrojniji atletski biznis događaj u Srbiji.

Pehari pobjednika ovogodišnje trke ostali su u Novom Sadu.

U muškoj konkurenciji pobjedio je Dušan Krstić sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada, a u ženskoj konkurenciji Vesna Vicko Bogišić iz Kliničkog centra Vojvodine. U konkurenciji timova najbolji su bili trkači sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, drugi je bio tim Sojy run A, treći tim kompanije Continental.

Zagrevanje takmičara u ne baš najboljim uslovima za trčanje vodila je bivša učesnica „Survivora“, Novosađanka Maša Kuprešanin.

Više od hiljadu trkača došlo je iz dve firme sa sjedištem u Novom Sadu - „Continental Automotive Serbia” i kompanije „Schneider electric”, koja je i naslovni sponzor takmičenja. „Novi Sad Business run” je jedna od najvećih trka u gradu i svakako najveći gradski sportsko-poslovni događaj”, naveli su organizatori.

Takođe istakli su da je prethodne godine bilo 2.100 učesnika iz više od 100 kompanija i da je ova trka značajno nadmašila prošlogodišnje cifre.

„Lestvicu smo postavili visoko ali dostižno i zato ćemo do 2025. biti najveći održivi masovni sportski događaj u Novom Sadu”, navode organizatori trke.

Trkom u Novom Sadu startovala je serija sportsko-poslovnih događaja. Sle­de­ća tr­ka je 25. maja u Su­bo­ti­ci, dok je u Nišu 7. septembra, a u Beogradu 21. septembra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()