Tužna vijest: Hrvatski olimpijac poginuo u saobraćajnoj nesreći

Do nesreće je došlo kada je 19-godišnji vozač osobnog automobila zbog neprimjerene brzine u zavoju izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u teretno vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera

10.02.2024. 15:00
  • Podijeli:
Antonijo Rački_foto_NoviList-65c7726c75d94.webp Foto: Novi List

Hrvatski skijaški olimpijac i sudionik Zimskih olimijskih igara Antonijo Rački (50) izgubio je život u teškoj saobraćajnoj nesreći u tunelu Pećine u Rijeci.

Do nesreće je došlo kada je 19-godišnji vozač osobnog automobila zbog neprimjerene brzine u zavoju izgubio kontrolu nad vozilom i zabio se u teretno vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera.

Dvojica su preminula na mjestu događaja, dok su vozač i treći putnik ozlijeđeni.

Stigla je potvrda i kako se među poginulima nalazi hrvatski sportaš Antonijo Rački koji je nastupao na ZOI 1994. u norveškom Lillehammeru i četiri godine kasnije u japanaskom Nagonu, piše Novi list.

Na ZOI u Lillehammeru u maratonu u skijaškom trčanju osvojio 52. mjesto, a još je nastupio i u utrkama na 10 kilometara (79. mjesto), kombinaciji (71. mjesto) i 30 kilometara slobodno (63. mjesto).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()