Trka odluke: Šampion startuje četvrti, izazivač osmi

Kvartaro je posustao u finišu kampanje i sada je pred njim (ne)moguća misija - da slavi i čeka odustajanje Banjaje

05.11.2022. 15:38
  • Podijeli:
Frančesko Banjaja_Moto GP-1667658110542.webp Foto: Moto GP

Aktuelni šampion Moto GP-a Fabio Kvartararo sutrašnju trku u Valensiji startovaće kao četvrti, dok će izazivač i lider prvenstva Frančesko Banjaja krenuti osmi.

Ovo je epilog kvalifikacija posljednje stanice uzbudljive sezone koje su pripale Hozeu Martinu. Drugi najbrži ovog popodneva bio je Mark Markez a treći Džek Miler.

Svaka čast pomenutom trilingu, ali oči svjetske javnosti su uprte u Đavola i Peka.

Kvartaro je posustao u finišu kampanje i sada je pred njim (ne)moguća misija - da slavi i čeka odustajanje Banjaje.

Zapravo, adutu Dukatija će za prvu titulu u karijeri dovoljan je plasman barem na 14. mjesto.

Kako je sam priznao, u uvodnim treninzima ovog vikenda nije mnogo forsirao. U mislima mu je bila borba za pehar.

S druge strane, Francuz je poručio da nema takvih problema. Prošle godine je "probio led" i u završnoj bici ima samo jedan cilj - da pobijedi ili da "pogine" pokušavajući.

Bilo kako bilo, trka odluke nagovještava spektakl. A počinje u nedjelju od 14 časova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()