Težak pad jedne od najboljih skijašica na svijetu: Ostala nepomično ležati kraj ograde

Na samom početku utrke, Vlhovoj je zapela skija te je pala i završila u ogradi

20.01.2024. 19:00
  • Podijeli:
Petra_pad_slovacka_foto_PrtSc-65abe9bcbbd2e.webp Foto: PrtSc

Šok u Slovačkoj! Jedna od najboljih skijašica svijeta, Petra Vlhova (28), u slovačkoj Jasni završila je u zaštitnoj ogradi. Domaću uzdanicu hitno je sa staze odvezao helikopter.

Na samom početku utrke, Vlhovoj je zapela skija te je pala i završila u ogradi. Ostala je nepomično ležati kraj ograde, gdje joj je pružena pomoć. Utrka je prekinuta na više od 20 minuta dok se pokušala sanirati ozljeda. Ovo je vjerovatno kraj sezone za sjajnu skijašicu.

U ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa prva je Amerikanka Mikaela Shiffrin s 1029 bodova. Druga je Petra Vlhova s 802 boda. Treća, Talijanka Federica Brignone, ima 787 bodova.

U Jasni nastupa i Zrinka Ljutić. Zrinka je odradila sjajnu prvu vožnju i trenutačno je na četvrtom mjestu s vremenom 1:12.79. Sara Hector bila je svijet za sebe, pobjegla je hrvatskoj skijašici čak dvije sekunde i 61 stotinku, a drugoplasiranoj Mikaeli Shiffrin čak sekundu, piše 24sata.

Na trećem mjestu je Alice Robinson s Novog Zelanda.

Video pogledajte na linku OVDJE.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()