Srećnih 13: Ferari startuje prvi na kultnoj Monci

Sajnc je kroz cilj prošao sa 13 hiljaditinki prednosti u odnosu na Ferstapena, na oduševljenje hiljada tifoza

02.09.2023. 17:19
  • Podijeli:
Karlos Sajnc_Profimedia-64f34fbe83e10.webp Foto: Profimedia

Vozač Ferarija Karlos Sajnc osvojio je pol-poziciju u kvalifikacijama za Veliku nagradu Italije, 15. trci šampionata Formule 1.

Španac je kroz cilj prošao sa 13 hiljaditinki prednosti u odnosu na prvaka i lidera Maksa Ferstapena u Red Bulu, na oduševljenje hiljada tifoza.

Feštu Propetog konjića na "domaćem terenu" upotpunio je Šarl Lekler, osvajanjem trećeg mjesta.

Kakav spektakl smo ovog popodneva gledali na kultnoj Monci, najbolje oslikava podatak da je trojicu najbržih razdvajalo svega 0,067 sekundi.

Sajnc je tokom čitavog vikenda "pokazivao zube". U više navrata je sjedio na tronu. A onda, kada je bilo najbitnije, bio najbolji.

Prvo je Lekler osvojio provizionalnu prvu poziciju. Onda je Ferstapen podigao letvicu naviše. No, Španac je bio brži za treptaj oka. I fešta na čuvenoj pisti mogla je da počne.

Četvrto mjesto zauzeo je Mercedesov Džordž Rasel ispred drugog aduta Bikova Serhija Pereza i sjajnog Aleksa Albona u Vilijamsu.

Top 10 su kompletirali Meklarenov Oskar Pijastri, uzdanica Strijela Luis Hamilton, Lando Noris u Meklarenu, te adut Aston Martina Fernando Alonso.

Trka za Veliku nagradu Italije na programu je sutra, od 15 časova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()