Srbija na Holandiju: Jedan korak do medalje, dva do zlata

Prva prepreka Plavih gracija u polufinalu Evropskog prvenstva biće selekcija Holandije

01.09.2023. 16:58
  • Podijeli:
odbojkašice srbije tanjug ap Virginia Mayo-64eccaf42ed5e.webp Foto: Tanjug/Ap/Virginia Mayo

Sedam utakmica je ostalo iza, preostale su još dvije, one najbitnije. One će donijeti odgovor na pitanja da li će odbojkašice Srbije uzeti devetu medalju u nizu na velikim takmičenjima od 2015. godine i kog će ona biti sjaja.

Prva prepreka Plavih gracija u polufinalu Evropskog prvenstva biće selekcija Holandije.

Taj obračun na programu je večeras od 20.30 časova u Briselu. U drugom polufinalu sastaće se Italija i Turska (17). 

Srpkinje su bez dileme favoriti. Pobjedom protiv Poljske u grupi i osvajanjem prvog mjesta u Gentu, izbjegle su težu stranu žrijeba, pa je još prije desetak dana bilo poznato da im je otvoren put do finala.

U razigravanju su preskočile prvo Švedsku, potom i Češku. Unaprijed upisanu pobjedu niko im neće dodijeliti bez borbe, svjesne su svjetske šampionke da moraju večeras da budu na visini zadatka.

Tijana Bošković, Maja Ognjenović, Bianka Buša, Jovana Stevanović... Okosnica srpskog tima je u prethodnih desetak godina igrala mnogo velikih mečeva. Baš to iskustvo bi u ovakvim trenucima moglo da bude presudno. Mnogi godinama nisu znali kako da zaustave Srbiju u tim velikim utakmicama.

Na prethodnom EP Srbija je bila srebrna, a Holandija je ostala bez medalje, jer je zauzela četvrto mjesto poslije poraza od Turske u duelu za bronzu.

Zanimljivo, iste četiri ekipe kao i sada su bile i tada u polufinalu. Poželjno je samo da raspored ovog puta bude drugačiji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()