Sprint u Asenu: Beceki dominantno do prvenca

Italijan je slavio sa nešto više od sekunde prednosti u odnosu Banjaju, a njima dvojici se na podijumu pridružio Kvartararo

24.06.2023. 16:08
  • Podijeli:
Marko Beceki_Jeremias Gonzalez AP Tanjug-6496f726a9407.webp Foto: Jeremias Gonzalez / AP / Tanjug

Vozač VR46 tima Marko Beceki slavio je na sprint trci koja je vožena u okviru Velike nagrade Holandije, osme trke ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Italijan je u Asenu došao do svog prvog trijumfa u sprintu, pošto je prethodno dva puta uspio da se nađe na najvišem stepeniku pobedničkog postolja u glavnoj trci.

Beceki je slavio sa nešto više od sekunde prednosti u odnosu na branioca titule Frančeska Banjaju na Dukatiju, a njima dvojici se na podijumu pridružio vozač Jamahe Fabio Kvartararo.

Francuz je stigao do podijuma iako je prošao kroz cilj kao četvrti, iza Breda Bindera, ali je vozač KTM rejsinga kažnjen zbog konstantnih izlazaka van okvira staze.

Tri i po desetinke iza Bindera bio je vozač Aprilije Aleš Espargaro koji se sjajno probio do pete pozicije, a slijedili su ga dvostruki pobjednik od prošlog vikenda Horhe Martin i timski kolega Maverik Vinjales.

Najbolju desetoricu kompletirali su Luka Marini, Enea Bastijanini i Aleks Markez, koji su se postarali da šestorica vozača Dukatija budu u Top 10.

Osmu sprint trku sezone obilježilo je još jedno loše izdanje osmostrukog svjetskog šampiona Marka Markeza, koji je na kraju bio 17.

Banjaja na čelu generalnog plasmana sada ima 169 bodova, 21 više od Martina, dok je Beceki treći sa 138 poena.

Glavna trka Velike nagrade Holandije u Kraljevskoj klasi na programu je u nedjelju, od 14 časova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()