Sprint: Espargaro projurio pored šampiona

Prvak je kapitulirao šest krugova pred kraj trke, kada je Aleš manevrom u prvoj krivini došao do liderske pozicije

02.09.2023. 16:03
  • Podijeli:
Aleš Espargaro_Profimedia-64f34015961db.webp Foto: Profimedia

Vozač Aprilije Aleš Espargaro pobijedio je u sprintu u okviru Velike nagrade Španije, trke Moto GP šampionata.

Cilj je kao drugi prošao Frančesko Banjaja na Dukatiju, dok je treće mesto na podijumu pripalo Maveriku Vinjalesu koji vozi za Apriliju.

Espargaro je sprint počeo sa druge pozicije, ali je ubrzo pao na treće mjesto jer ga je prestigao Vinjales. Posebno impresivan start imao je Marko Beceki koji koji je napredovao za čak pet pozicija. Banjaja je zadržao status lidera, dok je grešku napravio Bred Binder i na trenutak završo van granica staze.

Aleš je na kraju startnog-ciljnog pravca vratio drugu poziciju jer je na kočenju bio bolji od Vinjalesa i dvojac Aprilije se dao u potjeru za Pekom.

Espargaro je odmah pošto se vratio na drugo mjesto bacio u lov na Banjaju. Aktuelni šampion je kapitulirao šest krugova pred kraj trke, kada je Aleš manevrom u prvoj krivini došao do liderske pozicije. Banjaja nije odustajao, ali je već četiri kruga pred kraj ima zoastatak veći od pola sekundi u odnosu na vodećeg.

U samom finišu je Peko posustao i bio prinuđen da štiti drugo mjesto protiv nadolazećeg Vinjalesa, ali do duple pobjede Aprilije nije došlo i Maverik je trku završio na "koti tri".

Esprargaro je pobijedio sa više od dvije sekunde prednosti u odnosu na konkurente. Iza Banjaja i Vinjalesa se našao Binder, koji je uspio da sprint završi kao četvrti uprkos izletanju u prvoj krivini inicijalnog kruga.

Peto mjesto pripalo je Horheu Martinu, a najboljih deset vozača kompletirali su Migel Oliveira, Beceki, Đoan Zarko, Enea Bastijanini i Aleks Markez.

Banjaja je zadržao lidersku poziciju u šampionatu i sada ima 260 bodova. Na drugom mjestu je Martin sa 66 bodova zaostatka, dok je trećeplasirani Beceki sa 175 bodova.

Glavna trka na stazi Katalunja na programu je u nedelju, od 14 časova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()