Spektakl Martina u Sepangu: Kiksevi Fabija i Peka

Uz Martina će u prvom startnom redu biti Enea Bastijanini i Mark Markes

22.10.2022. 10:40
  • Podijeli:
Moto GP_Profimedia-1665823123629.webp Foto: Profimedia

1:57.790, to je toje vreme najbržeg kruga kojeg je odvezao Horhe Martin u Sepangu i tako potavio novi rekord staze, a prvi je u historiji malezijske piste koji je vozio ispod 1:58. Inače vozači koji se bore za titulu su imali očajne kvalifikacije i napravili su velike greške. Banjaja ima tek deveto, a Kvartararo 12. mjesto na startu u Maleziji.

Uz Martina će u prvom startnom redu biti Enea Bastijanini i Mark Markes. Beceki, Rins i Marini će biti u drugom startnom redu, a u trećem Morbideli, Vinjales i Banjaja. Uz dvanaestoplasiranog Kvartarara u četvrtom redu će biti i Pol Espargaro i Đoan Mir.

Horhe Martin je bio brži za tri desetinke od rekorda staze i to u prvom pokušaju u Q2. Iz tog prvog izlazska na stazu Banjaja je bio tek peti, a niko nije mogao da parira Martinu. Fabio Kvartararo je imao veoma loše vrijeme u prvom pokušaju. Aktuelni šampion je bio tek 11. tada, piše SportKlub.

U drugom izlasku na stazu je Frančesko Banjaja krenuo odlično jer je imao bolji prvi sektor od Horhea Martina, ali je pao odmah u drugom sektoru i tako je upropastio sebi kvalifikacije. Vjerovatno bi imao sjajno vrijeme vozač Dukatija jer je Mark Markes koji ga je pratio je tada napravio treće najbolje vrijeme.

Imao je zicer Fabio Kvartararo da napravi bolje vrijeme od Peka Banjaje i da napravi bitan iskorak u borbi za titulu, ali je napravio grešku i nije stigao da započne novi pbrzi krug. Kasnije je i Aleš Espargaro izletio pa je tako još jedan vozač koji je u konkurenciji za trku uprskao u kvalifikacijama.

Horhe Martin je potom priredio spektakl. Vozač Pramaka je odvezao krug brži od 1:58 i tako je osvojio pol oduvavši konkurenciju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()