Savršena vožnja: Ferstapen u velikom stilu pokorio Majami

Aktuelni prvak na Floridi je zablistao punim sjajem, do trijumfa stigao iako je startovao deveti, te poslao jasnu poruku da se ne odriče pehara

07.05.2023. 23:20
  • Podijeli:
Maks Ferstapen Majami_Profimedia-645816298fc8a.webp Foto: Profimedia

Vozač Red Bula Maks Ferstapen pobjednik je Velike nagrade Majamija, pete trke šampionata Formule 1.

Drugi kroz cilj prošao je njegov timski kolega Serhio Perez, dok je treći bio sjajni Fernando Alonso u Aston Martinu.

Aktuelni prvak na Floridi je zablistao punim sjajem, do trijumfa stigao iako je startovao deveti, te poslao jasnu poruku da se ne odriče pehara.

A nakon jučerašnjih kvalifikacija sve je slutilo na to da bi Perez mogao povesti šampionsku trku.

Jer, Holađanin je napravio grešku u prvom pokušau, dok je Meksikanac bio najbrži. Kada su na red došli drugi krugovi, Šarl Lekler se zabio u zid i bitka je prekinuta.

No, Ferstapen je danas bio odlučan u namjeri da pokaže ko je "gazda".

Dvostruki uzastopni šampion startovao je na tvrdim gumama i iz kruga u krug se probijao ka vrhu. Kada je konkurencija na "medium" pneumaticima otišla u boks, Maks je preuzeo tron i ispustio ga je samo nakratko.

Vozio je gotovo savršene krugove, održao 18 sekundi prednosti ispred Čeka i kada je odradio odlazak u boks, vratio se sa svega dvije sekunde zaostatka iza rivala.

Kako je imao novije i uz to brže gume od Pereza, brzo ga je stigao, te odlučnim manevrom obišao i više se nije osvrtao.

Tako je ponovio prošlogodišnju pobjedu u Majamiju i u velikom stilu upotpunio četvrti dvostruki trijumf Bikova ove sezone.

Iza vodećeg tandema Alonso je odvezao mirnu trku ispred Džordža Rasela i Karlosa Sajnca.

"Ratoborni" Luis Hamilton kroz cilj je prošao šesti, dok su bodove osvojili i Lekler, Pjer Gasli, Esteban Okon, te Kevin Magnusen.

Sljedeća F1 trka na programu je 21. maja kada će najbolji piloti današnjice biti bitke na čuvenoj Imoli

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()