Srce i karakter šampiona: Srbija ima medalju, a sad po zlato

Medalja je u džepu, a za onu najsjajniju Srpkinje će se boriti protiv Turske, koja je nešto ranije "okrenula" Italiju, 3:2

01.09.2023. 22:34
  • Podijeli:
Odbojkašice Srbije_CEV-64f24ad93e111.webp Foto: CEV

Odbojkašice Srbije plasirale su se u četvrto uzastopno finale Evropskog prvenstva.

Plave gracije su do završnice stigle preko "žilavih" Holanđanki, koje su porazile sa 3:1.

Medalja je u džepu, a za onu najsjajniju Srpkinje će se boriti protiv Turske, koja je nešto ranije "okrenula" Italiju, 3:2.

Utakmica je od prvog do posljednjeg poena bila rovovska bitka u kojoj su igračica obje selekcije ostavljale posljednje atome snage na terenu.

Svjetske šampionke su u prvom setu imale kontrolu igre i rezultata praktično svo vrijeme. Nije bilo lako, ali je favorit odradio posao.

"Minus" na semaforu kao da je upalio alarm u redovima Lala. Djevojke u narandžastim dresovima su ubacile u brzinu više, "odlijepile" se, otišle na 15:6 i više se nisu osvrtale.

Treća dionica bila je triler. Momentum je bio na strani Holanđanki koje su vodile 17:14 i, činilo se, jurile ka vođstvu.

No, Srbija je imala šta da kaže u finišu. Odigrala je maestralno, preokrenula, povela i zakoračila ka finalu.

Ako je treći set bio triler, četvrti je bio istinska drama. Opet su Lale "povukle", zagospodarile terenom, imale sve u svojim rukama.

I ponovo je proradilo srce i karakter šampiona. Maja Ognjenović, Tijana Boškovića, Bianka Buša i društvo bile su bezbroj ovakvih bojeva. I, kada je bilo bitno, kada se lomilo, one su preuzele konce igre.

Sa 12:16 su preokrenule na 21:19, poljuljale samopouzdanje protivnicama i potom, na mišiće, udarile pečat na trijumf i finale.

Gracije će se u nedjelju, od 20 časova, boriti za četvrto zlato. U vitrinama još imaju i po dva srebra i bronze.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()