Repriza u Džedi: Šampionu niko ravan

Drugi trening je bio kud i kamo značajniji, jer je vožen u uslovima približnim onim koji će vladati u kvalifikacijama i trci

17.03.2023. 19:22
  • Podijeli:
F1 Džeda Saudijska Arabija_Hassan Ammar AP Tanjug-6414ad273be11.webp Foto: Hassan Ammar / AP / Tanjug

Prvak i lider šampionata Formule 1 Maks Ferstapen nastavio je dominaciju na slobodnim treninzima druge trke sezone, Velike nagrade Saudijske Arabije.

Holanđanin je, uprkos probleima sa stomačnim virusom, stigao u Džedu, na prvom izlasku na pistu pomeo konkurenciju, a onda sve to ponovio u večernjoj sesiji.

Drugi trening je bio kud i kamo značajniji, jer je vožen u uslovima približnim onim koji će vladati u kvalifikacijama i trci.

No, promjena uslova nije smetala Bikovima. Ferstapen i RB19 su se pokazali kao savršena kombinacija kojoj u ovom trenutku niko nije ravan.

Drugi adut Bikova Serhio Perez bio je treći, a klasu i sjajne performanse ove sezone potvrdio je Fernando Alonso drugim mjestom.

Esteban Okon u Alpinu bio je iznenađujući četvrti, njegov timski kolega Pjer Gasli šesti, dok se između njih "ugurao" Mercedesov Džordž Rasel.

Dalje su slijedili Lans Strol, Niko Hilkenberg, Šarl Lekler, Karlos Sajnc...

Akcija u Džedi nastavlja se sutra. Treći slobodni trening zakazan je za 14.30 časova, dok su kvalifikacije u 18 sati.

Druga trke šampionata na programu je dan kasnije (18).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()