Prvi dan Evropskog džudo kupa: Tea i Marija donijele dva zlata za BiH

Osim takmičenja svi mladi takmičari imaju priliku kroz seminar učiti od osvajača olimpijskih medalja.

22.04.2024. 22:02
  • Podijeli:
Ustupljena-fotografija-872x610-6626a47b8a05a.webp Foto: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Prvi takmičarski dan Evropskog džudo kupa za mlade nade (European Judo Hopes Cup) u potpunosti je opravdao odluku Evropske džudo unije (EJU) da novo takmičenje uvrsti svoj kalendar, te da tehničku organizaciju povjeri Džudo savezu BiH.

Džudistkinje Tea Simić i Marija Simanić donijele dva zlata za BiH na istorijskom džudo takmičenju.

Zlatnim medaljama okitile su se Marija Simanić (-52 kg), Tea Simić (-48 kg). Srebrena odlična pripala su Elli Čehajić (-48 kg) i Lazaru Vujičiću (-46 kg), dok su bronzane medalje osvojile Marija Jokić, Ahmad Nur Hasan (-40 kg), Amina Begić (-44 kg) i Kristijan Đurđević (-50 kg).

Osim takmičenja svi mladi takmičari imaju priliku kroz seminar učiti od osvajača olimpijskih medalja.

Svoje bogato znanje i iskustvo mladim judokama prezentirali su zlatni s Olimpijskih igara iz Sidneju, Japanac Makoto Takimoto, koji je bio u ulozi Kodokan eksperta, kao i Maria Ćentrakio, bronzana za Olimpijskih igara u Tokiju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()