Predstavljen AMR23: Beskompromisni juriš na vrh grida

"Dizajnerski tim bio je odlučan u namjeri da aktuelna pravila napadne bez kompromisa"

13.02.2023. 21:24
  • Podijeli:
AMR23_Aston Martin F1-63ea9207d0cbe.webp Foto: Aston Martin F1

Aston Martin je predstavio svoju treću kreaciju od povratka na grid Formule 1, bolid pod imenom AMR23.

U Silverstonu ne kriju ambicije, sedma pozicija u prošloj sezoni ne zadovoljava apetite slavnog brenda, zbog čega je cilj da se krene ka vrhu.

Na tom putu dodat je jedan bitan sastojak, dvostruki prvak Fernando Alonso, koji bi trebalo da preuzme ulogu lidera ekipe uz starosjedica Lensa Strola.

Nova "mašina" opisana je kao "značajna evolucija" u odnosu na AMR22, sa dramatično promijenjenim prednjim krilom, bočnim usisnicima i poklopcem motora.

AMR23 stazu će iskušati 15. februara tokom filmskog dana. Stol će voziti ujutru, Alonso popodne.

"Dizajnerski tim bio je odlučan u namjeri da aktuelna pravila napadne bez kompromisa. Želimo da se pomjerimo nagore, da napadne timove na vrhu. A to ne možete uraditi ako se povučete i budete konzervativni. Sada treba da se fokusiramo ispostavimo ambiciozan, ali efikasan program poboljšanja bolida od prve trke do kraja sezone", puca od optimizma tehnički direktor Den Falouvs.

Alonso je "novi kolač" u Silverstonu, međutim, čini se da se već uklopio. I jedva čeka da sjedne u kokpit.

"Uvijek sam govorio da ambicija isijava iz Aston Martina. I, pošto novi bolid lansiramo u novoj fabrici, mislim da svi mogu da vide tu ambiciju i odlučnost u srcu ove organizacije. AMR23 djeluje kao fino skockan i efikasan bolid. Vjerujem da zajedno možemo "otključati" njegove performanse", jasan je najiskusniji F1 vozač.

Lens će imati od koga da uči. Prošle godine je to činio pored Sebastijana Fetela. Sada je red da "upija" znanje od španskog asa:

"Gledajući u AMR23, vidim mnogo noviteta i agresivni aerodinamički paket koji bi nam stvarno trebao pomoći da bolje uđemo u drugu godinu aktuelnih pravila. Uistinu se radujem saradnji sa Fernandom. Uvijek smo se dobro slagali. Biće fantastično trkati se uz njega".

Direktor Majk Krek tvrdi da će start kampanje biti ključan.

"Od prvog momenta na pisti moramo da isporučimo performanse. Jak start i zadržavanje tog momentuma biće ključno na putu ka ostvarenju cilja. Kao organizacija, naporno radimo da se približimo vrhu, ali i da ojačamo sve sekcije tima", zaključio je Krek.

Nova fabrika Aston Martina je u fazi kompletiranja. Do početka 2024. zdanje na 37.000 metara kvadratnih dobiće još i vazdušni tunel, simulator i izložbeni prostor.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()