Potop na SIlverstonu: Festival padova i pol za Becekija

Italijan je blistao u većem dijelu kvalifikacija na potopljenom Silverstonu i u vrlo teškim uslovima osigurao tron

05.08.2023. 12:52
  • Podijeli:
Marko Beceki_Profimedia-64ce29bb449d2.webp Foto: Profimedia

Vozač VR46 tima Marko Beceki osvojio je pol-poziciju pred devetu trku Moto GP šampionata, Veliku nagradu Velike Britanije.

Italijan je blistao u većem dijelu kvalifikacija na potopljenom Silverstonu i u vrlo teškim uslovima osigurao tron.

Na koncu, i sam Bez je pao u finišu Q2, no, kako je kiša sve jače i jače padala, njegovo vrijeme 2:15.359 minuta je bilo nedostižno za konkurenciju.

Drugi će startovati Džek Miler. Adut KTM rejsinga u uvodnoj fazi je postavio sjajan rezultat, bio ubjedljivo najbrži, ali do kraja nije uspio da ga popravi.

Iz prvog reda će krenuti i Aleks Markez. Zanimljivo, i pilot Gresini Dukatija je pao, stigao do boksa, uzeo drugi motor i vratio se na pistu. Aplauz u njegovoj garaži na kraju kvalifikacija jasno oslikava zadovoljstvo ostvarenim.

Isto je pokušao šampion i lider Frančesko Banjaja. Peko na kraju može biti zadovoljan "kotom četiri", s obzirom na to da je relativno rano završio u šljunku.

Jurio je nazad u boks po novi motor, ali je stigao prekasno da bi odvezao barem još jedan mjereni krug.

Zanimljivo, bivši prvak Fabio Kvartaro će u boj krenuti kao posljednji, 20.

Uzbuđenja na čuvenoj stazi za danas nisu završena. Jer, od 16 časova slijedi sprint trka.

Glavna bitka zakazana je za nedelju, od 14 časova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()