Počinje: Delfini protiv šampiona otvaraju Svjetsko prvenstvo

"Naš start je protiv prvog favorita. Igrali smo dva puta u skorije vreme, osjetili smo ih i to može da bude naša prednost"

17.07.2023. 11:19
  • Podijeli:
Branislav Mitrović_Profimedia-64b507b21d3f6.webp Foto: Profimedia

Vaterpolisti Srbije danas počinju nastup na planetarnoj smotri u Fukuoki

Rival je najteži mogući, aktuelni prvak i prvi favorit Španija, s kojom će snage odmjeriti od 13.30 časova. 

Upravo na istom mjestu prije 22 godine Delfini i Crvena furija su igrali finale SP, koje su dobili Španci (4:2).

Od tada do danas vaterpolo giganti su odigrali više vrhunskih utakmica.

U rangu borbe za bronzu u Melburnu 2007, finala u Rimu 2009 , zatim evropskog finala u Barseloni i meč olimpijskog polufinala u Tokiju.

U odnosu na tu olimpijsku bitku, Srbija je doživjela smjenu generacija. U sastavu je samo kvintet iz Tokija Branislav Mitrović, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, Đorđe Lazić i Strahinja Rašović.

Tu su neke mlade snage željne dokazivanja, koje će selektor Uroš Stevanović pokušati da vrati na pravi put.

"Naš start je protiv prvog favorita u grupi. Španci godinama igraju zajedno. Igrali smo dva puta u skorije vreme, osjetili smo ih i to može da bude naša prednost. Utakmica je jako bitna, pobjeda bi nam otvorila lakši put u nastavku takmičenja. Isto je važno da odigramo najbolje što možemo i u dobrom raspoloženju nastavimo takmičenje", rekao je najiskusniji srpski reprezentativac, golman Mitrović.

U drugom kolu, u srijedu, Srbiji će rival biti Južna Afrika (10.30 časova), a u trećem selekcija Crne Gore, 21. jula (6.30).

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()