Ovaj čovjek izveo je nešto što u rukometu smatraju praktički nemogućim

Vrlo zanimljiv rukometni pogodak postignut je na susretu španske Lige Asobal između Cangasa i Sinfina

26.10.2023. 13:40
  • Podijeli:
rukomet_Spanija_pogodak_foto_TW Cropped-653a4a4f28b0f.webp Foto: Twitter/@PedroGabilondoP

Španski rukometaš Mario Dorado oduševio je svijet svojim pogotkom u posljednjem ligaškom susretu.

Vrlo zanimljiv rukometni pogodak postignut je na susretu španske Lige Asobal između Cangasa i Sinfina.

Riječ je o pogotku postignutom nakon što je već isteklo vrijeme prvog dijela, preostao je samo pokušati pogoditi gol s linije devet metara, s cijelom obranom ispred sebe. Mnogi kod ovakvih udaraca samo ostave loptu To su oni poznati deveterci, koje mnogi i ne odluče šutirati, dok neki to naprave više reda radi, ako slučajno uhvate golmana na krivoj nozi.

No, možda vam je za tako nešto zapravo potrebno samo malo mašte, a nje očito dovoljno ima 24-godišnji član domaće momčadi, Mario Dorado. Pri rezultatu 15:16, on se prihvatio lopte na devetercu, a onda i postigao pogodak. I to nije napravio onako kako većina igrača pokušaja, prema šumi ruku obrambenih igrača. Odabrao je šut kroz noge igraču, s putanjom gdje se lopta od parketa odbija prema golu.

I Dorado je u tome uspio, zabivši loptu pod gredu gola Sinfina. Nažalost po Dorada, taj pogodak nije pomogao završnom rezultatu, s obzirom na to da je u ovom derbiju začelja Sinfin slavio rezultatom 31:32, a zanimljivo je kako je Dorado imao priliku s devet metara donijeti i izjednačenje na kraju. Ipak, dodatnu senzaciju, koja bi itekako bila povijesna da je u tome uspio, nije napravio.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()