Otkazana spust utrka u Zermatt-Cervinia: Elevedina Muzaferija još čeka na prvi nastup u sezoni

Ukoliko i takmičenje u nedjelju, 19. septembra, zvanično bude otkazano, prvu utrku Muzaferije u sezoni 2023/2024 možemo očekivati 9. decembra u St. Moritzu

19.11.2023. 12:25
  • Podijeli:
elvedina muzaferija - reuters-63f09d8eb4176.webp Foto: Reuters

Spust utrka u Zermatt-Cervinia (Švicarska/Italija) koja je u okviru Audi FIS Alpine Ski World Cupa trebala biti održana u subotu, 18. novembra, otkazana je zbog vremenskih neprilika.

Prema informacijama koje stižu iz tima Elvedine Muzaferije, jedine bosanskohercegovačke predstavnice u ovom takmičenju, prognoze meteorologa i za sutra nisu optimistične.

Ukoliko i takmičenje u nedjelju, 19. septembra, zvanično bude otkazano, prvu utrku Muzaferije u sezoni 2023/2024 možemo očekivati 9. decembra u St. Moritzu.

U ponedjeljak, 20. septembra, najuspješnija bh. alpska skijašica putuje u Killington (USA) gdje će odraditi prvi zvanični trening u ovoj takmičarskoj sezoni, što će biti izvrsna prilika za ulazak u formu pred spust u decembru u Švicarskoj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()