Olimpijci će u Parizu spavati na anti-sex krevetima

Nije samo struktura kreveta neobična, s obzirom da je napravljena od kartona, već i materijali korišteni za jastuke i madrac

07.05.2024. 10:00
  • Podijeli:
profimedia-0626666846 olimpijske igre 2024 pariz-649c07b197ff0.webp Foto: Profimedia

'Anti-seks' kartonski kreveti već su stigli u Olimpijsko selo u Parizu prije Olimpijskih igara 2024. Ovaj format, koji ima za cilj poboljšati odmor sportista, prvi put je korišten tokom Igara u Tokiju 2020.

Nije samo struktura kreveta neobična, s obzirom da je napravljena od kartona, već i materijali korišteni za jastuke i madrac. Kreveti se sastoje od tri dijela, svaki s različitom tvrdoćom, od tvrđeg do mekšeg.

Ovi dijelovi su međusobno zamjenjivi i mogu se ponovno koristiti. Kako bi se odlučilo o savršenom prilagođavanju za svakog sportistu, Olimpijci će imati posebnu aplikaciju. S njom će moći saznati, na osnovu svoje težine i visine, savršenu kombinaciju tri jastuka koja će imati na raspolaganju

Kreveti su već stigli u Pariz nakon uspjeha u Tokiju. Sistem je impresionirao u maksimiziranju odmora sportista. Prozvani su anti-seks jer su preslabi da bi izdržali veću težinu od predviđene, kao i bilo kakvu vrstu intimnog odnosa.

Ali na kraju će sportisti, nakon Olimpijade, konačno procijeniti izvodljivost ovog zanimljivog sistema u budućnosti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()